+45 4250 9024
mette@rearch.dk

Hvordan står det til i Corona Hjemmet ?

Hvordan står det til i Corona Hjemmet ?

Okay. Så denne midlertidige time-out kommer altså til at vare et stykke tid.
Den fysiske ramme vi før kendte som vores hjem er nu også: Arbejdsplads, skole og daginstitution. Samtidig skal hjemmet også rumme hele vores fritids- og kulturliv lige nu.

Opgaven er klar. Bliv hjemme – og få det bedste ud af det.
Vi har nok alle indrettet os fysisk på bedste vis under de givne forudsætninger.

Nu går vi snart ud af anden uge i vores nye virkelighed og måske er det tid til at stoppe op et øjeblik og gøre status. Fungerer det nuværende setup? Eller skal der justeres lidt? Kan der indrettes kroge i huset hvor det er muligt at trække sig væk et øjeblik? Skal der etableres et godt sted uden en masse forstyrrelser at holde online møder for både børn og voksne?

Hvad med den ikke-fysiske del af dette? Er der struktur på dagen? Eller nyder I netop at strukturen kan flyde ud? Har I fundet nogle gode apps og platforme der ikke hele tiden går ned? Hvordan holder børnene deres sociale liv ved lige? Og hvordan holder du dit ved lige? Bruger du restauranternes take-out tilbud og skaber ”en aften ude” derhjemme?

Når du sådan skal gøre status så kan det hjælpe at skille tingene ad et øjeblik.
Hvordan fungerer dit hjem som arbejdsplads lige nu? Hvad fungerer godt? Hvad ønsker du bedre? Hvad savner du fra din normale arbejdsplads? Hvad er bedre ved din nuværende arbejdsplads?
Hvordan fungerer dit hjem som skole lige nu? Hvad fungerer godt? Hvad ønskes bedre? Hvad savnes? Hvad er bedre?
Osv osv…

De ting der fungerer godt og er bedre end normalt noterer du ned med STOR skrift på et STORT stykke papir og hænger op et meget synligt sted – og så danser du en sejrsdans for alt det der fungerer.

De ting som har fået knap så meget ros tager du med til idébanken. Idébanken er en bank der giver rigtig gode renter og hvor du kan indskyde lige så mange idéer du vil. Hvis du har mange punkter du ønsker forbedret kan det være en god ide at udpege en top tre som oplister de tre punkter du mener der er mest behov for at få løst.
Idébanken åbner vi i morgen – så i gang med opgaven så du er klar til at gå videre i morgen. Du må meget gerne kommentere eller lægge dine resultater op i kommentarsporet på facebook hvor du også finder REarch.